Zorg

werken in de zorg

De eerste kennismaking met de zorg maakt ik tijdens mijn stageperiode op de MTS (middelbare technische school). Werkbaar als assistent werkbegeleider op de sociale werkplaats in Zeist, heb ik met mensen met een lichtelijke verstandelijke beperking gewerkt, hierbij ondersteunde ik ze in hun werk. Dit was op de metaalafdeling waar naast montagewerk ook metaalbewerking werd gedaan.

Een baan van 9 tot 5 op kantoor bleek niet goed bij mij te passen en via het uitzendbureau kwam ik weer terecht bij de sociale werkplaats. Kort hierna vervolgde ik mijn werk bij een grote instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. In eerste instantie nog werkzaam op de afdeling ‘dagbesteding’ maar al vrij snel de overstap gemaakt naar de 24 uurs zorg. Als groepsleider begonnen op een groep voor mensen met een licht verstandelijke beperking maar, sterk gedragsgestoord. Hoewel er soms agressie was, heb ik het werk als zeer leuk en inspirerend ervaren.

Toen ik doorgroeide naar eerst verantwoordelijke begeleider ervoer ik wat verantwoordelijkheid was. Dit in combinatie met andere disciplines, waaronder een plan van aanpak schrijven en verantwoordelijk zijn voor de uitvoering daarvan met collega’s. Dit heeft mij sterk ontwikkeld. Hierdoor heb ik ook de stap naar leidinggevende kunnen maken. Het aansturen van teams ging mij goed af, mede doordat ik mijn collega’s veel verantwoordelijkheid gaf en zij vrij zelfstandig liet functioneren.

Door een reorganisatie kwam er een einde aan bijna 25 jaar dienstverband en ben ik op dit moment werkzaam als nachtdienstmedewerker bij mensen met een psychiatrische aandoeningen. Hierbij heb ik veel tijd over om mij naast het werk, ook als ZZP’er op diverse gebieden bezig te houden.

Werkzaamheden zorg

  • Begeleiding naar ziekenhuis
  • Dag trips
  • Vakantiebegeleiding
  • Begeleiding dag en nacht
  • Oproepleider

Voor een vrijblijvende offerte, waarin uw wens in kaart wordt gebracht, kom ik graag kosteloos bij u langs.